Energetische methodenAlles bestaat uit energie. Elk lichaamssysteem, elk orgaan, elke emotie en elke gedachte heeft zijn eigen energie.
Energie heeft een bepaalde trillingsniveau. Blijheid heeft een andere trilling dan boosheid. Dit is voelbaar in je lichaam. Iedere emotie beleef je op een andere manier. Ieder emotie zit ook op een andere plek.
Ook gedachten hebben ieder hun eigen energie en een specifieke uitwerking op je lichaam.
Soms ervaar je een emotie of indruk zo vaak, of soms is een indruk zo enorm heftig, dat het de energiestroom belemmert. Hierdoor krijgt het zenuwstelsel niet voldoende informatie door en kunnen bepaalde systemen of organen niet optimaal functioneren.
Tijdens elke consult is er aandacht voor je energiehuishouding voor voldoende energie en een goede doorstroming.Wat is Holistische Massage Therapie

Holistische Massage Therapie is een handeling die gericht is op bewustwording, welke tot inzicht en uiteindelijk heling kan leiden op fysiek, psychisch, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau.
Bewustwording wordt bereikt door de cliënt zo goed mogelijk te laten voelen wat zich op verschillende niveaus afspeelt.
Dit geeft de mogelijkheid in contact te komen met die aspecten die bijgedragen hebben aan het ontstaan van klachten en problemen en tevens eventuele onverwerkte ervaringen, emoties en gevoelens te  doorleven.
Deze bewustwording en verkregen inzichten kunnen uiteindelijk leiden tot heling.
Acceptatie en daadwerkelijk kunnen zijn met alles wat er is, zijn wezenlijke aspecten tijdens dit proces.
Heling is een proces wat gericht is op herstel van verstoorde harmonie op alle niveaus van zijn. Herstel van het evenwicht tussen lichaam en geest.
De cliënt draagt zijn/haar eigen verantwoordelijkheid en heeft het vermogen invloed uit te oefenen op de kwaliteit van zijn leven.
Helen doet de cliënt uiteindelijk zelf maar soms heeft hij/zij iemand nodig om hem/haar bij dit proces te ondersteunen en te begeleiden.
De therapeut maakt gebruik van diverse massagetechnieken zoals klassieke massage, voetreflexologie, lichaamsreflexologie, energetische en chakramassage, acupressuur en holistisch pulsing. En maak ik ook gebruik van kristallen en healing.
Tijdens de therapie wordt tevens gebruik gemaakt van verschillende gespreksvormen zoals focussen en visualiseren.
Daarnaast wordt aandacht besteed aan ademhaling, ontspanning, en bewustwordingsoefeningen en voeding.